Welke MTB band past op welke velg?

Welke MTB band past op welke velg?

Als je wil bepalen welke mountainbike banden de juiste voor jou zijn, begin je dus bij de interne velgbreedte. Gemiddeld is dit zo’n 20 á 22mm bij een crosscountry wiel. Een bredere interne velgbreedte kan je een stabieler gevoel geven in de bocht, maar resulteert in wat meer roterend gewicht.

Hoe MTB banden kiezen?

MTB banden combinaties

Voorband Achterband Ondergrond
Schwalbe Magic Mary Schwalbe Hans Dampf Geschikte banden combinatie voor een modderige en rotsige ondergrond
Michelin Wild Enduro Front Magi-X Michelin Wild Enduro Rear Gum-X Geschikte banden combinatie voor een modderige en rotsige ondergrond

Welke MTB banden modder?

Bij modderige omstandigheden bijvoorbeeld zijn banden met hogere noppen die verder uit elkaar staan ideaal. De band biedt dan meer grip en zorgt ervoor dat de modder goed wordt afgevoerd. Je kunt ook kiezen voor verschillende banden voor en achter: voor met veel grip, achter met lagere noppen voor meer snelheid..

Welke MTB banden voor zand?

Semi-slick banden zijn beste voor een droge bosachtige of zanderige ondergrond. Een semi-slick heeft vrijwel geen of hele lage noppen op het loopvlak. De wang van de MTB band heeft iets hogere, maar nog steeds hele bescheiden, noppen. Droge bosgrond of aangestampte schelpenpaden kun je op semi-slicks nemen.

Welke MTB band schwalbe?

Combinatie Schwalbe mountainbike banden voor Nederlandse bodem

Voorband Achterband
Rocket Ron Addix SpeedGrip Super Ground TLE Racing Ralph Addix Speed Super Ground TLE
Rocket Ron Addix Speed Super Race TLE Thunder Burt Addix Speed Super Race TLE

Welke MTB band voor de winter?

Schwalbe Racing Ralph De racing ralph band is bij elke mountainbiker wel gekend. Deze band is een echte allrounder, zeker als het droog is, al kan hij in de winter op nattere paden ook goed uit de voeten.

Welke bandenmaat op MTB?

MTB’s gebruiken de ETRTO maten 622, 584 en 559 voor 29-er, 650b en 26” Op MTBvelgen, die 17mm of breder ZIJN, passen alle banden van 25mm of breder, zolang de hoofdmaat maar klopt. (de breedste MTBbanden halen 60mm. Die kan je beter niet op 17mm smalle velgjes zetten.

Related Posts