Welke toiletzitting past op mijn toilet?

Welke toiletzitting past op mijn toilet?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het kiezen van een toiletbril, namelijk:

 • Het merk en/of serie van het toilet.
 • De vorm van het toilet.
 • De breedte, diepte en hartafstand tussen de scharnieren van het toilet.
 • De manier waarop de toiletbril bevestigd moet worden.

Wat is een D vorm toilet?

Ook toiletten met een ovale vorm zijn gangbaar, waarbij de vorm duidelijk langer is dan breed. Ook zien we steeds vaker de eerder genoemde D-vorm die gekenmerkt wordt door een rechte achterzijde en zacht naar voren vloeiende lijnen.

Welke wc-bril past op Sphinx Milano?

Pressalit 2000 closetzitting pergamon (ook voor Sphinx Milano pergamon)

Wat is hartafstand toilet?

Ook bij een toilet wordt gebruik gemaakt van een hartafstand. Het gaat hierbij om de afstand tussen de gaten aan de achterkant, om het toilet aan de muur te bevestigen. Om er achter te komen of de toiletzitting wel op het toilet past, is er ook een hart op hart afstand nodig.

Welke bacterien op wc bril?

“Dat zijn huid-microben die de meeste mensen al hebben, dus ze vormen vrijwel geen besmettingsgevaar.” Dit type bacterie – meestal “darm- en huid-microben” – zitten overal in het toilethokje, dus vermijden zal moeilijk gaan (en wist je dat ze bij het doortrekken door de rondte vliegen?).

Hoe oude toilet vervangen?

De oude toiletpot verwijderen

 1. Sluit de watertoevoer naar de spoelbak af, zodat er niet opnieuw water bijvult.
 2. Spoel het toilet door, zodat de spoelbak leeg is.
 3. Maak de verbindpijp tussen wc en spoelbak los.
 4. Draai de schroeven onderaan de toiletpot los.
 5. Nu til je de toiletpot voorzichtig op.

Hoe meet ik een toiletbril op?

Meet de WC-Bril

 1. De lengte; meet vanaf de gaten in de toiletpot tot het voorste punt van de toiletpot.
 2. De breedte; meet de diameter, van rand tot rand binnenzijde en buitenzijde.
 3. De hoogte; meet de afstand tussen de gaten in de wcpot en de onderkant van de spoelbak.

Wat past Pressalit?

Pressalit ontwerpt en produceert toiletzittingen in ruim 100 verschillende modellen en circa 75 kleuren. Op vrijwel elk toilet van een gerenommeerd keramiekmerk past een toiletzitting van Pressalit.

Wat kost een toiletpot vervangen?

De kosten voor een gemiddelde pot inclusief waterreservoir zijn ongeveer €190. De prijzen kunnen echter flink verschillend zijn, een luxere pot kan zomaar €400 kosten. Naast de kosten voor het materiaal zal de vakman natuurlijk ook betaald moeten worden.

Kan je zelf een wc vervangen?

Zoals je ziet, is een toilet vervangen best zelf te doen. Als je maar de tijd neemt om alle stappen goed voor te bereiden en netjes af te werken. Als het vervangen gelukt is, kun je elke keer met een goed gevoel ‘de troon’ in het kleinste kamertje bestijgen.

Hoe spoelen de toiletten door?

De meeste toiletten spoelen op de volgende manier door: Wanneer je het doorspoelen activeert, gaat er een ventiel onderaan in de spoelbak open dat een hoeveelheid water in de closetpot laat vallen. Als het waterniveau op een bepaald niveau gedaald is, sluit het bodemventiel de opening weer af.

Hoe kan je hardnekkige urinesteen verwijderen in het toilet?

Hardnekkige urinesteen verwijderen in het toilet doe je het gemakkelijkste met gewoon water en azijn. Neem een goede schoonmaakazijn en meng dit – bij voorkeur – met warm water. De verhouding water – azijn is : Giet de oplossing over de delen van het toilet of de wc waar de urinesteen aanwezig is.

Hoe maak je het toilet schoon met gloeiend water?

Het schoonmaken daarvan doet u als volgt : Gooi kokend water over de zwarte aanslag in de wc en schrob daarna meteen met een stevige borstel Pak daarna Closetcleaner en borstel nogmaals met dit middel over de zwarte plekken Maak het toilet daarna nogmaals schoon met gloeiend heet water

Related Posts