Wie heeft de Fidget Spinner uitgevonden?

Wie heeft de Fidget Spinner uitgevonden?

Meeliften op het succes. Verschillende media schreven de uitvinding van de handspinner in 2017 toe aan de Amerikaanse Catherine Hettinger. In 1993 bedacht ze een plastic schijf met een bult die men op je vinger kan laten draaien, vergelijkbaar met de Chinese borden uit de circusact.

Waarom Fidget Spinner?

Uit onderzoek is gebleken dat de Fidget Spinner zorgt voor minder stress en verminderd focus- en concentratieproblemen. Daarnaast verminderd het ook ADHD, Autisme, PTTS en verveling. De Fidget Spinner is er dus niet alleen voor de lol, maar heeft daadwerkelijk ook een functie.

Wat is de eerste Fidget Toy?

De Tangle: Was één van de eerste fidget toys en was lange tijd ook de enige die populair werd onder kinderen met bijvoorbeeld autisme. Het zijn schakels van plastic of metaal die je door je vingers kunt laten bewegen. Er zijn ook versies met haren of ribbels voor meer tactiele prikkels.

Lees ook:   Wat gebeurt er met bijen in de winter?

Hoeveel fidget Toys bestaan er?

Soorten fidget toys Er zijn inmiddels verschillende soorten fidget boys op de markt en oneindig veel uitvoeringen. We lichten een paar soorten uit: De Tangle was, samen met de spinner, één van de eerste populaire fidget toys. De schakels van de tangle kun je door je vingers laten bewegen.

Waarom fidget Toys?

Fidget toys zijn speeltjes die oorspronkelijk bedoeld zijn om iets in je handen te hebben om mee te ‘friemelen’. Het spelen met een Fidget toy zou een positieve werking hebben voor mensen met ADHD, ADD, OCD en autisme. Ook zou het kunnen helpen om bijvoorbeeld van het roken af te komen.

Waarom zijn fidget Toys populair?

Soorten fidget toys Denk nu niet dat alleen kinderen graag met fidget toys spelen, ze zijn ook onder volwassenen razend populair. Met een reden: het werkt stressverlagend en kan je concentratie verbeteren. Er zijn inmiddels verschillende soorten fidget boys op de markt en oneindig veel uitvoeringen.

Lees ook:   Waar zijn vliegende vissen?

Hoe lang bestaan Fidget Toys?

De Fidget toys rage begon dus eigenlijk al in 2017. Toen waren de Figdet spinners niet aan te slepen en te koop op elke hoek van de straat. Een Fidget spinner is een ronddraaiend speeltje, dat je vasthoudt tussen duim en wijsvinger.

Wat voor Fidget toys zijn er allemaal?

Soorten fidget toys

  • De Tangle was, samen met de spinner, één van de eerste populaire fidget toys.
  • Fidget ball: een puzzel en speeltje ineen.
  • Pop it fidget toys: momenteel heel populair en uitleg is overbodig.
  • Fidget cubes: de kubussen zijn ook een echte hit.
  • Squishies: de stressbal van nu.

Related Posts